zondag
09 jun
2024
Oudhoornse Kerk
Oudhoornseweg 90, 2401 LC   Alphen aan den Rijn

Event info

 

Fernando Riscado Cordas (Den Haag, 1975) is een toonaangevende hedendaagse gitarist. Hij wordt met name geprezen om zijn virtuositeit, lyriek en historisch besef; dit laatste wordt ondersteund door zijn uitgebreide kennis van het 19e eeuwse gitaarrepertoire. Cordas volgde masterclasses bij een keur aan gerenommeerde gitaristen waaronder David Russel, Hubert Käppel, Carlo Marchione, Sergio Assad, Roland Dyens en David Starobin en studeerde in 2003 cum laude en met twee onderscheidingen af aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Fernando Cordas concerteerde als solist en in ensembleverband in verschillende Europese landen en maakte deel uit van het wereldvermaarde ‘Trio de Cologne’, met Laura Young en Zoran Dukic. Cordas werkte samen met verschillende gerespecteerde musici en componisten, zoals Luciano Berio en György Kurtág. Hij concerteerde met orkest onder de baton van dirigenten als Michel Tabachnik, Stefan Asbury, Eduardo Portal, Marcello Bufalini and Reinbert de Leeuw.

Deze zondagmiddag zal Fernando in de perfecte akoestiek van de Oudshoornse Kerk stukken laten horen van o.a. de Franse componist Alexandre Tansman, waaronder zijn uiterst virtuoze Danza Pomposa. Van de Mexicaan Manuel Maria Ponce hoort u een deel uit diens hommage à Franz Schubert, qui aimait la guitare. Het concert wordt afgesloten met een ineenvlechting van de 5 preludes van Heitor Villa Lobos en de Quatro Valses Venezolanos van Antonio Lauro.

Toegang kerk: 14:30

Aanvang concert: 15:00

De toegangsprijs bedraagt eur 15,- (eur 7,50 als je nog geen 18 bent) en dat is inclusief een aangeklede borrel na afloop van het concert. Tijdens deze nazit zijn ook de musici aanwezig en kunt u met hen kennismaken.

U wordt van harte uitgenodigd om deze topmuzikant in actie te zien en te horen! 

(Ticketprijzen zijn excl. 1,- administratiekosten)

Tickets

Een moment geduld alstublieft

Uw tickets worden opgehaald. U staat op een wachtlijst.

Een moment geduld