vrijdag
28 jun
2024
Proto
Rijnkade 5, 2406 CA   Alphen aan den Rijn

Event info

 

Op vrijdag 28 juni wordt in het Alphense stadshart speciaal voor de basisscholen een Romeinse dag gehouden. Deze dag wordt georganiseerd door de gemeente Alphen aan den Rijn, Centrummanagement VOC, Cultuurpalet en Museumpark Archeon. 

De Romeinen hebben een belangrijke stempel gedrukt op Alphen-Stad, dat in de Romeinse tijd Albaniana heette. Het castellum Albaniana, de kazerne van het Romeinse garnizoen, en het dorp eromheen is in de vorige eeuw opgegraven. Er zijn veel belangrijke archeologische vondsten gedaan.

Ook in Nigrum Pullum, het castellum met Romeins dorp in Zwammerdam, en bijvoorbeeld in Hazerswoude-Rijndijk zijn belangrijke Romeinse sporen aangetroffen. Maar er is meer, wereldberoemd zijn de Romeinse Schepen van Zwammerdam.

Kortom: de gemeente Alphen aan den Rijn staat haar mannetje als het om het Romeinse verleden gaat. Daarom is de gemeente ook opgenomen in de Nedergermaanse Limes, sinds 2021 Unesco Wereld Erfgoed.

 

Programma voor vrijdag 28 juni, varen en een speurtocht

Schrijf je nu in voor de Romeinse vaartocht op de rondvaartboot en doe mee aan de speurtocht. Op de rondvaarboot varen een gids, een Romein en een troubadour mee. De rondvaarten beginnen om 9.00 uur en aansluitend kan een speurtocht naar Romeinen door het Alphense centrum worden gedaan.

Praktische informatie:

Aan het prachtige terras van het welbekende Restaurant Proto aan de Rijnkade zal de locatie zijn waar je kan opstappen op de boot. 

 

Valete!

 

Het organisatieteam van het Romeins Weekend Alphen aan den Rijn.

 

Tickets

Een moment geduld alstublieft

Uw tickets worden opgehaald. U staat op een wachtlijst.

Een moment geduld