vanaf

maandag
23 mrt
2020

Tot en met

zondag
31 mei
2020
Bij je thuis
Raadhuisstraat 211, 2406 AC   Alphen aan den Rijn

Event info

Wij verzenden uw bestelling met postnl.

Bosrank kleinbloemig

Deze blad houdende en wintergroene klimmer bloeit al van maart tot april als de rest van de tuin nog in gang moet komen. De Avalanche zal na een periode van vier jaar een maximale hoogte van 300cm. Deze sterke en snelgroeiende klimplant stelt weinig eisen aan de grond en staat het liefste op een beschutte plaats. Al in het eerste jaar zal je genieten van een prachtige witte bloemenzee in de tuin. Snoeien is niet noodzakelijk, indien gewenst kan je hem terug snoeien na de bloei op zo’n 20cm boven de grond.

Dit borderpakket bevat de volgende soorten:

4x Clematis Avalanche (1 strekkende meter)

44,95

bosrank.jpg

 

Klimop

De Hedera (klimop). Wie kent hem niet. Al sinds jaar en dag een van de meeste aangeplante klimplanten. De reden hiervoor is dat deze klimplanten zeer gemakkelijk is in onderhoud en mooi groen blijven in de winter. Uitstekend geschikt dus voor het camoufleren van een lelijke muur of schuur, maar ook als (winter)groene afscheiding tussen jou en je buren. De meest gebruikte soorten zijn de Helix en de Hibernica, waarvan de Hibernica de snelst groeiende is. Er zijn echter nog veel meer soorten in allerlei verschillende bladkleuren en –vormen. Wij hebben bijvoorbeeld ook nog de Goldheart (geel/bont), Gloire de Marengo (Algerijnse klimop) en de Dentata Variegata (grote bonte bladeren).

Dit borderpakket bevat de volgende soorten:

4x Hedera Glorie de Marengo

39,95

klimop.jpg

 

Klimroos

De Rosa Crazy In Love Red is een populaire rode klimroos met frisgroene glimmende bladeren. Ze bloeit zeer rijkelijk in de zomermaanden met in trossen staande, licht geurende, rode bloemen. Deklimroos houdt van een zonnige standplaats en voor de mooiste groei kun u deze het beste om het jaar tot zo'n 30 centimeter boven de grond terug snoeien. De roos klimt niet zelf, maar heeft hier wat hulp bij nodig. Dit kan door deze soort te leiden langs een rek, paal of schutting. Rozen staan er om bekend veel voeding te gebruiken. We adviseren daarom om rozen jaarlijks bij te voeden met kunstmest speciaal geschikt voor rozen.

Dit borderpakket bevat de volgende soorten:

4x Rosa Crazy In Love Red (1 strekkende meter)

44,95

klimroos.jpg

 

Japans bloedgras

De Imperata Red Baron wordt ook wel Japans Bloedgras genoemd. Zoals de naam al verraadt, komt dit type siergras uit Japan. Hij dankt het tweede gedeelte van zijn naam aan de rode punten van de sprieten, waardoor het lijkt of de plant onder het bloed zit. Door de zon kleurt de plant steeds roder: een prachtig gezicht. Hij is geschikt voor de volle grond en als terrasplant in een pot. De Imperata kent vele variëteiten subtropische grassen, waarvan de Imperata Red Baron de populairste soort in Europa is.

Het is verstandig de Imperata Red Baron tweejaarlijks te bemesten, in het voorjaar en de zomer. Doe dit met organische voeding. Het is belangrijk dat u de plant hierna goed nat maakt, zodat het mest naar de wortels zakt. Dit siergras is vorstbestendig, maar in het eerste jaar kun je de Imperata het beste bedekken om vorstschade te voorkomen. Nadat ze goed geworteld zijn is dit niet meer nodig.

Het is verstandig om dit type siergras in het vroege voorjaar terug te knippen tot vlak boven de grond. Hij groeit vrij snel en zal enkele weken na de start van de groei weer rode punten tonen. Gemiddeld duurt dit ongeveer tot en met eind mei tot de Imperata op volledige grootte is en de rode kleur heeft. De hoogte van de plant varieert tussen de 40 en de 70 cm.

Dit borderpakket bevat de volgende soorten:

4x Imperata Red Baron (1 vierkante meter)

30,95

elegrass.jpg

 

Zwenkgras

De Festuca Glauca wordt ook wel blauw schapengras genoemd. Dit soort is wintergroen en opvallend blauw van kleur. Dit maakt dit een unieke en populaire soort die de laatste jaren steeds meer aan populariteit wint! Waar de Festuca vroeger vaak in een heidetuin of rotstuin werd geplaatst, krijgt ze steeds vaker een plekje in de moderne tuin. Dat komt door de unieke kleur het behoud van de sierwaarde gedurende het hele jaar. Ook de blauwe aren die in de zomer in het siergras komen zijn een prachtig gezicht. Deze bloei blijven mooi tot ver in de winter.

Je kunt de Festuca beter niet snoeien maar 'kammen'. Hierbij haal je met de hand de lelijke, bruine en loszittende sprieten uit de plant. Ook is het aan te raden in het vroege voorjaar de oude bloemen uit de plant te knippen om plaats te maken voor nieuwe bloemen. De Festuca wordt maximaal 50 cm hoog en is dus een compacte groeier.

Dit borderpakket bevat de volgende soorten:

4x Festuca glauca (1 vierkante meter)

25,95

zwenkgras.jpg

 

Niet woekerende bamboe laag

De Fargesia rufa vormt een brede pol met overhangende stengels en wordt gemiddeld 1,50 tot 2 meter hoog. Het is een mooie bamboe om te plaatsen in een gedeelte van de tuin zonder weinige hoge beplanting, bijvoorbeeld bij een vijver. De Fargesia rufa kan ook in een kuip of op een balkon geplaatst worden. Met de lichtgroene en glanzende bladeren brengt hij echt sfeer buiten!

De Fargesia rufa is één van de meest winterharde bamboe soorten en behoudt haar bladeren zelfs tijdens een zeer strenge winter. Ook loopt de Fargesia rufain het voorjaar vroeg uit met schitterende roze/rode nieuwe uitlopers. Deze steken mooi af bij het frisse groene blad.

De bamboe hoef je niet te snoeien. Toch adviseren we dit wel. Zeker wanneer je de Fargesia als haag hebt aangeplant. Door een bamboe te snoeien wordt deze namelijk voller, compacter en blijft ze mooi groen van onder tot boven. Snoei of knip tot maximaal een meter boven de grond. De beste tijd hiervoor is juli of augustus. Zorg verder voor voldoende water gedurende het seizoen!

Dit borderpakket bevat de volgende soorten:

4x Fargesia Rufa (1 vierkante meter)

36,95

bamboe.jpg

 

Zegge

De Carex Evergold, ook wel geelbonte Zegge, is een 'wintergroen' siergras. Dit wil zeggen dat de plant in de winter ook zijn blad behoudt. Dit is de reden dat de Carex al jaren een van de populairste siergrassen is. De plant doet het goed als vakbeplanting, in een border of in een sierpot. We adviseren wel de Carex eens in de zoveel tijd een voorjaars-snoei te geven. Door de bruin geworden toppen weg te knippen helpt u de plant aan een snellere groei. Dit kan in het vroege voorjaar en u zult zien dat de plant gewoon weer opnieuw uit gaat lopen!

De Carex Evergold bloeit met vrolijke bloeiaren in het voorjaar en wordt zo'n 40 cm hoog. Je kunt hem in maart tot 10 cm boven de grond terugknippen. Het is niet per se nodig, maar je voorkomt dat oudere sprieten bruine vlekken krijgen. Na het terugknippen loopt deze soort weer fris uit. Nog mooier dan eerst!

Dit borderpakket bevat de volgende soorten:

4x Carex Evergold (1 vierkante meter)

25,95

zegge.jpg

Tickets

Een moment geduld alstublieft

Uw tickets worden opgehaald. U staat op een wachtlijst.

Een moment geduld